Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 272
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 39
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 65
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 128
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17033
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 354
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 272
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 39
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 65
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 128
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17033
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 354
Składniki
Wykonanie: Z drożdży, 2 łyżek cukru, 5 łyżek mleka, 2 łyżek mąki przygotować rozczyn i odstawić na 10 minut. Piwo zagotować i 2 łyżkami gorącego piwa zalać mąkę i wymieszać. Mąka nadal będzie sypka a tylko lekko sparzona piwem. Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z mąką, rozczynem i resztą piwa. Ciasto wyrabiać kilka minut, a następnie dodać rozpuszczoną margarynę i szczyptę soli. Ciasto wyrabiać dalej aż stanie się elastyczne i będzie odchodziło od ręki. Ponownie odstawić do wyrośnięcia, gdy podwoi objętość, formować pączki wkładając do każdego łyżeczkę konfitury. Smażyć na głębokim rozgrzanym tłuszczu, wówczas mniej tłuszczu zostanie wchłonięte przez ciasto. Usmażone pączki odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.