Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia pączki z serków wiejskich, idealne dla niezapowiedzianych gości lub dla osób bojących się ciasta drożdżowego.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 20
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2090
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 20
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2090
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki sypkie, czyli mąkę, cukry i proszek do pieczenia. Dodać jajko. Serki wiejskie razem ze śmietanką z opakowań zblendować na jednolitą masę i dodać do reszty składników. Wymieszać łyżką. Ma powstać gęste kleiste ciasto. W garnku rozgrzać olej do temp. 170 stopni. Łyżką lub ręką formować małe pączki i wkładać na olej. Smażyć na wolnym ogniu po kilka minut do ładnego zrumienienia i wyjmować na talerz. Przestudzić i posypać cukrem pudrem