Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia pączki z serków wiejskich, idealne dla niezapowiedzianych gości lub dla osób bojących się ciasta drożdżowego.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 864
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4488
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1103
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 864
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4488
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1103
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3508
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki sypkie, czyli mąkę, cukry i proszek do pieczenia. Dodać jajko. Serki wiejskie razem ze śmietanką z opakowań zblendować na jednolitą masę i dodać do reszty składników. Wymieszać łyżką. Ma powstać gęste kleiste ciasto. W garnku rozgrzać olej do temp. 170 stopni. Łyżką lub ręką formować małe pączki i wkładać na olej. Smażyć na wolnym ogniu po kilka minut do ładnego zrumienienia i wyjmować na talerz. Przestudzić i posypać cukrem pudrem