Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pączki z wiśnią i czekoladą"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35888
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 144
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 259
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 295
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35888
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 144
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 259
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 295
Składniki
Podane na ciasto mieszamy (sporządzanie zaczynu nie jest konieczne przy użyciu suchych drożdży), odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, robimy z niego na stolnicy rulon i kroimy na 50 równych kawałków.
Z każdego kawałka formujemy kulkę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wiśnie gotujemy z łyżką cukru. Gdy puszczą sok, odsączamy, lekko miażdżymy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści, dodajemy do niej wiśnie i mieszamy.
Pączki smażymy i wykładamy na papierowy ręcznik, aby osączyć je z tłuszczu. Gdy wystygną, nadziewamy wiśniami przy pomocy szprycy z grubą tylką. Lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.
<strong>Smażymy na smalcu lub na oleju.</strong>Źródło: Rewia