Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pączki z wiśnią i czekoladą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36401
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36401
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 111
Składniki
Podane na ciasto mieszamy (sporządzanie zaczynu nie jest konieczne przy użyciu suchych drożdży), odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, robimy z niego na stolnicy rulon i kroimy na 50 równych kawałków.
Z każdego kawałka formujemy kulkę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wiśnie gotujemy z łyżką cukru. Gdy puszczą sok, odsączamy, lekko miażdżymy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści, dodajemy do niej wiśnie i mieszamy.
Pączki smażymy i wykładamy na papierowy ręcznik, aby osączyć je z tłuszczu. Gdy wystygną, nadziewamy wiśniami przy pomocy szprycy z grubą tylką. Lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.
<strong>Smażymy na smalcu lub na oleju.</strong>Źródło: Rewia