Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paczuszki ryżowe"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę. Dodać ryż, zalać bulionem i gotować, aż ryż zmięknie.
Połączyć z jajkami i świeżym tymiankiem, doprawić, wymieszać. Liście kapusty sparzyć, wykroić grubsze nerwy. Nakładać na liście porcje ryżu i zawijać.
Paczuszki wiązać szczypiorkiem. Ułożyć w rondlu, zalać osolonym wrzątkiem, przykryć, gotować 20 minut. Wyjąć paczuszki. Do sosu dodać koncentrat pomidorowy, zagęścić mąką. Paczuszki podawać z sosem.
Jeśli masz czas i chcesz, by paczuszki były kolorowe, zrób cienkie obręcze z papryki i ozdób nimi paczuszki (jak na zdjęciu).
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium