Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pancake - amerykańskie śniadanie, bomba kaloryczna. Puszysty ni to omlet, ni to ciasto - ale słodkie, puszyste i sycące.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1024
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 549
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1024
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 549
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C i wstaw do niego żeliwną lub stalową patelnię. Jajka ubij z cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą pianę. Dodaj mleko, mąkę i szczyptę cynamonu i ubijaj jeszcze ok. 10 minut. Gorącą patelnię wyjmij z piekarnika, rozpuść na niej masło i wlej ubitą masę. Wstaw od razu do piekarnika i piecz ok. 30 minut, aż ciasto się zrumieni. Posyp cukrem - pudrem, skrop cytryną i podawaj.