Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pancake - amerykańskie śniadanie, bomba kaloryczna. Puszysty ni to omlet, ni to ciasto - ale słodkie, puszyste i sycące.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C i wstaw do niego żeliwną lub stalową patelnię. Jajka ubij z cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą pianę. Dodaj mleko, mąkę i szczyptę cynamonu i ubijaj jeszcze ok. 10 minut. Gorącą patelnię wyjmij z piekarnika, rozpuść na niej masło i wlej ubitą masę. Wstaw od razu do piekarnika i piecz ok. 30 minut, aż ciasto się zrumieni. Posyp cukrem - pudrem, skrop cytryną i podawaj.