Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i elegancki deser waniliowo-karmelowy.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4258
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1890
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11198
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4258
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1890
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11198
Składniki
Wanilię przekroić wzdłuż i wydrążyć ziarenka.
Do małego lub średniego garnka wlać śmietankę i mleko. Dodać ziarenka, laskę wanilii i cukier puder. Podgrzewać na małym ogniu aż do zagotowania.
Wyłowić laskę wanilii.
Zdjąć z ognia, wsypać żelatynę i mieszać energicznie do wymieszania składników(ok 2 min).
Płynną panna cottę rozlać do 6 małych foremek (na duże muffiny) lub do jednej dużej ceramicznej. Odstawić do wystudzenia a następnie umieścić w lodówce na ok 4h (po prostu do momentu aż się zetnie).
Przy wyjmowaniu panna cotty z foremek należy zamoczyć je w gorącej wodzie na 6-7 sekund, następnie odwrócić do góry nogami i zsunąć na talerz.
Ozdobić karmelem i malinami.