Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panna cotta z owocowym wierzchem"
Składniki
Rozpuść we wrzątku żelatynę na galaretkę i wymieszaj z sokiem. Rozlej do 6 miseczek, do 1/4 ich wysokości. Wstaw do lodówki, aby stężała.
Wymieszaj jogurt z miodem (jeśli miód nie jest płynny, podgrzej go w kąpieli wodnej). Rozpuść żelatynę we wrzątku, schłodź i dodaj do jogurtu, wymieszaj.
Ostrożnie przełóż jogurt do miseczek z galaretką. Wstaw do lodówki na przynajmniej 4 godziny.
Wyjmij desery na talerzyki galaretką do góry. Obsyp pestkami granatu i posiekanymi pistacjami.
Aby wydobyć pestki z granatu, przekrój ostrożnie owoc na 4-6 części. Następnie każdą cząstkę wywiń na zewnątrz. Część pestek wypadnie od razu, resztę wyjmiesz bez trudu.
Przepis na 4 porcje, czas 30 min., 257 kcal.Źródło: Olivia