Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panna cotta z owocowym wierzchem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Rozpuść we wrzątku żelatynę na galaretkę i wymieszaj z sokiem. Rozlej do 6 miseczek, do 1/4 ich wysokości. Wstaw do lodówki, aby stężała.
Wymieszaj jogurt z miodem (jeśli miód nie jest płynny, podgrzej go w kąpieli wodnej). Rozpuść żelatynę we wrzątku, schłodź i dodaj do jogurtu, wymieszaj.
Ostrożnie przełóż jogurt do miseczek z galaretką. Wstaw do lodówki na przynajmniej 4 godziny.
Wyjmij desery na talerzyki galaretką do góry. Obsyp pestkami granatu i posiekanymi pistacjami.
Aby wydobyć pestki z granatu, przekrój ostrożnie owoc na 4-6 części. Następnie każdą cząstkę wywiń na zewnątrz. Część pestek wypadnie od razu, resztę wyjmiesz bez trudu.
Przepis na 4 porcje, czas 30 min., 257 kcal.Źródło: Olivia