Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka dla jaroszy"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 206
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 206
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Odcedź. Odetnij czapki w czerwonych paprykach. Usuń gniazda nasienne.
Zieloną paprykę pokrój w kosteczkę. Papryczkę chili drobno posiekaj. Cebulę potnij w talarki i podsmaż na oleju. Dodaj chili i zieloną paprykę.
Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj z koncentratem pomidorowym oraz ajvarem. Połącz z ryżem i pokrojonymi oliwkami.
Farsz przypraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj ze startym serem. Napełnij papryki przygotowanym farszem. Ustaw je w formie żaroodpornej i zalej bulionem.
Piecz ok. 25 min do piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV