Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka duszona w sosie pomidorowym"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 126
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 49
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 126
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 49
Składniki
Z każdej papryki zetnij górę z ogonkiem. Delikatnie usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj.
W garnku zagotuj 1 szklankę wody. Gdy zacznie wrzeć, lekko osól i wsyp ryż. Gotuj 12-15 minut aż zmięknie. Osącz na sicie, przestudź. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, zeszklij. Do miski włóż wystudzony ryż, cebulę, mięso, jajko oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i bardzo dokładnie wymieszaj. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wydrążone papryki wypełnij przygotowanym farszem. Ustaw je pionowo w garnku. Bulion wymieszaj z przecierem pomidorowym i bazylią, wlej do garnka. Przykryj pokrywką, gotuj 30-40 minut, aż papryki zmiękną. Podawaj ze świeżym pieczywem lub ziemniakami z wody.
70 min, sztuka: 380 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie