Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana bobem i kiełbaską"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 496
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 496
Składniki
50 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2 porcje
Bób i jedną marchewkę rozcieram blenderem. Drugą marchewkę, jajka i ser żółty kroję w kostkę. Kiełbasę i cebulkę kroję w drobną kostkę i smażę osobno na rozgrzanym tłuszczu. Papryki myję, odcinam wierzchy, oczyszczam z nasion.
Do roztartego bobu dodaję jajka, marchewkę, ser żółty, usmażoną kiełbaskę, cebulkę, śmietanę, natkę pietruszki, przyprawiam i mieszam.
Papryki napełniam farszem, przykrywam odciętymi wcześniej wierzchami, przekładam do naczynia żaroodpornego, piekę ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Agata Brzana z Iwonicza.Źródło: Kobieta i życie