Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana bobem i kiełbaską"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2507
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2507
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
50 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2 porcje
Bób i jedną marchewkę rozcieram blenderem. Drugą marchewkę, jajka i ser żółty kroję w kostkę. Kiełbasę i cebulkę kroję w drobną kostkę i smażę osobno na rozgrzanym tłuszczu. Papryki myję, odcinam wierzchy, oczyszczam z nasion.
Do roztartego bobu dodaję jajka, marchewkę, ser żółty, usmażoną kiełbaskę, cebulkę, śmietanę, natkę pietruszki, przyprawiam i mieszam.
Papryki napełniam farszem, przykrywam odciętymi wcześniej wierzchami, przekładam do naczynia żaroodpornego, piekę ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Agata Brzana z Iwonicza.Źródło: Kobieta i życie