Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana brukselką"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 351
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 155
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 351
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 155
Składniki
Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Ułóż przekrojoną stroną do góry. Wnętrze strąków posyp solą.
Brukselki oczyść i odetnij końcówki. Wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj około 10 minut i odcedź.
Mozzarellę pokrój w plasterki.
Paprykę nafaszeruj brukselką. Posyp solą oraz pieprzem i obłóż plasterkami mozzarelli. Dodaj posiekany koperek i delikatnie skrop olejem.
Piecz potrawę około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Przepis nadesłała: Urszula Korzycka</strong>Źródło: Kurier TV