Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana cieciorką"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 103
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 103
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, wytnij pestki. Ciecierzycę mocz całą noc, gotuj we wrzącej wodzie pod przykryciem 1,5 godziny, aż będzie miękka. Pieczarki pokrój, oprósz solą, odstaw na kwadrans. Posyp pieprzem, papryką, smaż na oleju 15 minut.
Do połówek papryk nakładaj odcedzoną cieciorkę, kukurydzę, pieczarki. Całość posyp startym żółtym serem, solą i pieprzem. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj jako przystawkę lub danie główne.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień