Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana cieciorką"
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37686
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3664
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 29
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37686
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3664
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 29
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, wytnij pestki. Ciecierzycę mocz całą noc, gotuj we wrzącej wodzie pod przykryciem 1,5 godziny, aż będzie miękka. Pieczarki pokrój, oprósz solą, odstaw na kwadrans. Posyp pieprzem, papryką, smaż na oleju 15 minut.
Do połówek papryk nakładaj odcedzoną cieciorkę, kukurydzę, pieczarki. Całość posyp startym żółtym serem, solą i pieprzem. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj jako przystawkę lub danie główne.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień