Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana mięsem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, papryczkę chili przetnij wzdłuż i oczyść z nasion. Pokrój na mniejsze części i wszystko zblenduj na pastę. Wymieszaj z mięsem i zostaw na noc w lodówce.
Zetnij górę papryk, środek wydrąż i posól.
Na dużej patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso, aż zmieni kolor na szary. Dopraw solą i pieprzem, dodaj sos pomidorowy, wymieszaj i podduś. Wlej gorący bulion i sos sojowy, a potem surowy ryż, odcedzoną fasolę i kukurydzę i chwilę duś.
Nałóż gorący farsz do papryk, przykryj odkrojoną częścią i piecz w 190oC przez 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika papryki otwórz i posyp tartym serem.Źródło: Takie jest życie