Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół, starannie oczyścić z gniazd nasiennych. Ryż wsypać do wrzącej, posolonej wody, ugotować na półmiękko. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju.
Mięso wyłożyć do miski, dodać przestudzony ryż, jajko, przesmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i zieleninę. Wymieszać.
Połówki papryki napełnić farszem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Sok pomidorowy wymieszać z bulionem, doprawić, zalać papryki do połowy wysokości. Piec 45 minut w temperaturze 180°C.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium