Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana serkiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Papryki żółte (w zastępstwie mogą być także czerwone) umyj, przetnij wzdłuż na pół i dokładnie wydrąż z gniazd nasiennych.
Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj ostrym nożem. Posyp solą i odłóż na chwilę, by zmiękła i pozbyła się goryczki. Następnie zeszklij ją na rozgrzanym oleju i odstaw do ostygnięcia.
Tak przygotowaną cebulkę połącz z mielonym białym serem, jogurtem naturalnym i przyprawami. Całość dokładnie wymieszaj.
W wydrążonych połówkach papryki umieść serowy farsz. Ugnieć go łyżką (musi ściśle przylegać do ścianek warzywa).
Na wierzchu rozłóż pokrojonego w kostkę pomidora malinowego. Delikatnie oprósz go solą.
Danie udekoruj bazylią.
Czas przygotowania: 20 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax