Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana z fetą oraz oliwkami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Papryki rozetnij, usuń pestki, opłucz. Jeden strąk pokrój na kawałeczki. Kaszkę wymieszaj z przyprawą typu vegeta, zalej wrzątkiem, tak by woda sięgała ok. 1 cm ponad kaszkę. Zamieszaj, odstaw na 10–15 minut.
Fetę osącz z zalewy, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj, wymieszaj z oliwą.
Oczyszczone strąki posmaruj częścią oliwy. Pozostałą czosnkową oliwę wymieszaj z kaszką, serem i oliwkami. Dodaj kawałeczki papryki oraz posiekany tymianek. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Farsz nałóż do połówek papryk. Każdą zawiń w folię aluminiową. Ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz ok. 20 minut.Źródło: Tina