Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana z sosem de Mornay"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim posiekany czosnek. Wrzuć pokrojoną w plasterki kiełbasę i smaż około 8 minut na małym ogniu. Dodaj ugotowany ryż i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i żółtą. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem i posiekanymi świeżymi ziołami. Smaż około 10 minut.
Papryki umyj i przekrój wzdłuż. Oczyść z gniazd nasiennych i wypełnij farszem. Przygotuj sos: rozpuść masło i wsyp mąkę. Wlej gorący bulion, śmietanę i mleko, zagotuj mieszając.
Dodaj starty ser. Sos przypraw solą i pieprzem. Papryki wstaw do piekarnika i zapiekaj 20 minut w temperaturze 200° C. 5 minut przed końcem pieczenia posyp papryki pokrojonym serem feta. Przed podaniem danie polej sosem.Źródło: Na żywo