Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka z bakłażanem i mozzarellą"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 156
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 156
Składniki
Bakłażany umyć, pokroić w plastry, obficie posolić, odstawić na 30 min, opłukać, osuszyć. Zgrillować na patelni, przełożyć na blachę wyłożoną papierem, posmarować oliwą ze szczyptą chili, piec 25-30 min w 200°C. Papryki umyć, przekroić, usunąć nasiona.
Papryki położyć skórką do góry na blasze wyłożonej papierem, piec ok. 30 min. w temp. 190oC, zdjąć skórkę. Kawałki papryki układać na bakłażanie, udekorować plastrem mozzarelli, zapiekać 10 min. Przed podaniem polać sosem (2 łyżki octu wymieszać z 2 łyżkami oliwy). Udekorować listkami bazylii.
Zanim nasmarujesz bakłażana oliwą, dodaj do niej 2-3 ząbki czosnku. Danie serwuj z miksem sałat skropionych winegretem.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium