Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka z farszem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Ryż zalej bulionem i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i ostudź. Filet z kurczaka pokrój w niewielką kostkę, przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Do miseczki przełóż ryż, kurczaka, przecięte na pół oliwki oraz pokrojony w kostkę ser. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem wymieszaj.
Papryki przekrój wzdłuż na pół. Usuń gniazda nasienne i nałóż farsz. Wstaw warzywa do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz ok. 20 minut. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.
45 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV