Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka z mieloną łopatką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Papryki umyj, osusz, przekrój wzdłuż, usuń gniazda nasienne. Ugotuj ryż.
Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklij na oleju. Dołóż mielone mięso i smaż mieszając około 5 minut. Mięso wymieszaj z ryżem i ajvarem (można go ewentualnie zastąpić dobrym koncentratem pomidorowym wymieszanym z łyżką słodkiej papryki). Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanym farszem napełnij połówki papryk. Wierzch posyp tartym serem.
Ułóż papryki w posmarowanej olejem formie. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 190°C do momentu, gdy ser się rozpuści i lekko przyrumieni.
45 minut • Porcja ok. 200 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie