Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka z warzywami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj w osolonej wodzie około 15 min, ostudź, pokrój w cienkie plastry. Z papryki usuń gniazda nasienne, umyj ją, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, mięso przypraw solą i pieprzem, smaż przez 5 min.
W małych naczyniach do zapiekania na dnie ułóż ziemniaki, posyp je tymiankiem, rozmarynem, słodką papryką i czosnkiem. Ziemniaki przykryj podsmażonym mięsem, kukurydzą, papryką i fasolą.
Naczynia wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i zapiekaj około 30 minut. Zapiekanki podawaj udekorowane posiekaną natką pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień