Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka z warzywami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj w osolonej wodzie około 15 min, ostudź, pokrój w cienkie plastry. Z papryki usuń gniazda nasienne, umyj ją, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, mięso przypraw solą i pieprzem, smaż przez 5 min.
W małych naczyniach do zapiekania na dnie ułóż ziemniaki, posyp je tymiankiem, rozmarynem, słodką papryką i czosnkiem. Ziemniaki przykryj podsmażonym mięsem, kukurydzą, papryką i fasolą.
Naczynia wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i zapiekaj około 30 minut. Zapiekanki podawaj udekorowane posiekaną natką pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień