Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryki nadziewane ryżem i warzywami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Do rondla wlej oliwę. Lekko zgnieciony ząbek czosnku podsmaż na złoto. Wrzuć paprykę pokrojoną w pas ki, cebulę oraz pieczarki. Zalej lampką wina i smaż aż do odparowania. Dodaj zielony groszek i szynkę posiekaną w kostkę. Smaż jeszcze chwilę.
Wrzuć ryż i zalej bulionem. Do składników dodaj starty ser i wszystko wymieszaj.
Umyj papryki, wysusz, przekrój je na pół i wytnij gniazda nasienne. Środek warzywa dopraw solą i pieprzem. Nałóż farsz i zawiń w folię aluminiową.
Piecz w piekarniku do 220°C około 20 minut.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV