Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryki nadziewane tofu"
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37688
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3671
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 30
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37688
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3671
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 30
Składniki
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 390 kcal, cena 3,20 zł.
Papryki opłucz starannie, osusz papierowym ręcznikiem. Zetnij spody (z ogonkami). Ostrożnie wydrąż gniazda nasienne.
Rozgrzej patelnię bez tłuszczu. Wsyp na nią pestki słonecznika, upraż na złoty kolor. Ser tofu osącz z ewentualnej zalewy, pokrój na kawałki, a potem rozetrzyj.
Do tofu dodaj sos sojowy i pestki słonecznika, wymieszaj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i bardzo drobno posiekaj. Gałązki ziół umyj, osusz. Otrzyj listki. Dodaj z czosnkiem do tofu, wymieszaj.
Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem (powinien być dość wyrazisty w smaku) oraz kurkumą. Rozłóż do wydrążonych kolorowych papryk.
Papryki z farszem ustaw w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem warzywnym (może być z kostki). Naczynie wstaw do piekarnika. Zapiekaj całość 25-30 minut. Przed końcem pieczenia przykryj folią aluminiową.Źródło: Świat kobiety