Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i bardzo popularny przysmak wielkanocny. Zachwyci najbardziej wybrednych smakoszy!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 591
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 773
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 279
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 591
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 773
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 279
Składniki
Twaróg przepuścić przez maszynkę i przetrzeć przez sito.
Daktyle, migdały, rodzynki i figi posiekać. Skórkę kandyzowaną pokroić.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ciągle ucierając, dodawać śmietanę.
Naczynie z masą wstawić do większego z wrzącą wodą. Ubijać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem, twarogiem i bakaliami.
Gotową masę wyłożyć do wysokiej formy. Formę odwrócić, postawić na talerzu i wstawić na noc do lodówki. Przed po-daniem udekorować.