Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 26.03.2009
Odsłon: 24704
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Twaróg przepuścić przez maszynkę i przetrzeć przez sito.
Daktyle, migdały, rodzynki i figi posiekać. Skórkę kandyzowaną pokroić.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ciągle ucierając, dodawać śmietanę.
Naczynie z masą wstawić do większego z wrzącą wodą. Ubijać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem, twarogiem i bakaliami.
Gotową masę wyłożyć do wysokiej formy. Formę odwrócić, postawić na talerzu i wstawić na noc do lodówki. Przed po-daniem udekorować.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kasiaszp 18 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
śmietana 18 czy 30%? Naczynie z masą wstawić do większego z wrzącą wodą, tzn. ubijac na parze tak?0 Kto głosował? | Odpowiedz

betaww 07 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
PEWNIE MOŻNA,TYLKO TO JUŻ NIE BĘDZIE PASCHA.0 Kto głosował? | Odpowiedz

atunad 07 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
a czy mozna dodac do tego twarogu owoce z puszki2 Kto głosował? | Odpowiedz

atunad 07 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
a czy mozna wymieszac ten twaróg także z owocami z puszki, np. brzoskwiniami0 Kto głosował? | Odpowiedz