Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i bardzo popularny przysmak wielkanocny. Zachwyci najbardziej wybrednych smakoszy!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 931
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23068
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15479
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 931
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23068
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15479
Składniki
Twaróg przepuścić przez maszynkę i przetrzeć przez sito.
Daktyle, migdały, rodzynki i figi posiekać. Skórkę kandyzowaną pokroić.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ciągle ucierając, dodawać śmietanę.
Naczynie z masą wstawić do większego z wrzącą wodą. Ubijać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem, twarogiem i bakaliami.
Gotową masę wyłożyć do wysokiej formy. Formę odwrócić, postawić na talerzu i wstawić na noc do lodówki. Przed po-daniem udekorować.