Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pastilla z dynią i pomidorami"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 2,20 zł.
Dynię obieramy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, czosnek, doprawiamy pieprzem i solą, dusimy ok. 10 minut, aż dynia będzie w miarę miękka. Odkładamy 1/3 powstałej masy.
Mięso podsmażamy na oleju. Przekładamy 3/4 pulpy dyniowej, dodajemy roztrzepane jaja, posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy, aby się połączyły.
Masło rozpuszczamy. Pomidorki myjemy i osuszamy. Jednym arkuszem ciasta francuskiego wykładamy, łącznie z bokami, tortownicę. Smarujemy roztopionym masłem i wykładamy połowę farszu i kilka pomidorków cherry. Z drugiego arkusza ciasta wycinamy okrąg, kładziemy na farsz, smarujemy masłem i wykładamy drugą porcję farszu. Przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy 30 minut w 200oC. Na upieczone ciasto wykładamy resztę pulpy i pomidorki.
Wartość odżywcza porcji 420 kcal Białko 18 g/Tłuszcz 23 g/Węglowodany 34 gŹródło: Rewia