Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paszet z zielonymi oczkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Składniki
Mięso dokładnie myjemy i gotujemy z przyprawami w małej ilości wody do miękkości.
Wątróbkę podsmażamy na oleju. Mięso i wątróbkę dwukrotnie mielimy przez maszynkę.
Dodajemy żółtka oraz przyprawy. Kajzerki kroimy na pół i namaczamy w sosie, w którym gotowało się mięso. Odciskamy, mielimy przez maszynkę i dodajemy do zmielonego mięsa.
Pozostały wywar odcedzamy i wlewamy do masy mięsnej. Całość mieszamy. Białka ubijamy na pianę, dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy.
Blachę smarujemy tłuszczem i obsypujemy tartą bułką. Pory myjemy, odcinamy korzonki i zielone pióropusze. Układamy mięso warstwami na zmianę z porami.
Na wierzchu układamy pokrojoną w cienkie plasterki słoninę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180o C i pieczemy około 75 minut.
(bez czasu gotowania i pieczenia): 60 minut Porcja: 650 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie