Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pesto z rzeżuchy"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Składniki
Ugotowany ziem niak obierz, przeciśnij przez praskę lub rozgnieć widelcem. Opłucz rzeżuchę oraz natkę, grubo posiekaj. Wsyp do naczynia z ziem niakiem. Dodaj pestki słonecznika.
Czosnek obierz z łu pinek, ser zetrzyj na tarce. Dodaj do przygotowanych wcześniej składników. Na koniec wlej oliwę. Całość zmiksuj na gładką masę. Dopraw ją do smaku solą oraz pieprzem. Formuj z pesto niewielkie kuleczki, układaj je na talerzu i bogato dekoruj ziołami i kiełkami.
Czas ok. 20 min; porcja – 230 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety