Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pesto z rzeżuchy"
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36632
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 245
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36632
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 245
Składniki
Ugotowany ziem niak obierz, przeciśnij przez praskę lub rozgnieć widelcem. Opłucz rzeżuchę oraz natkę, grubo posiekaj. Wsyp do naczynia z ziem niakiem. Dodaj pestki słonecznika.
Czosnek obierz z łu pinek, ser zetrzyj na tarce. Dodaj do przygotowanych wcześniej składników. Na koniec wlej oliwę. Całość zmiksuj na gładką masę. Dopraw ją do smaku solą oraz pieprzem. Formuj z pesto niewielkie kuleczki, układaj je na talerzu i bogato dekoruj ziołami i kiełkami.
Czas ok. 20 min; porcja – 230 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety