Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pesto z rzeżuchy"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Składniki
Ugotowany ziem niak obierz, przeciśnij przez praskę lub rozgnieć widelcem. Opłucz rzeżuchę oraz natkę, grubo posiekaj. Wsyp do naczynia z ziem niakiem. Dodaj pestki słonecznika.
Czosnek obierz z łu pinek, ser zetrzyj na tarce. Dodaj do przygotowanych wcześniej składników. Na koniec wlej oliwę. Całość zmiksuj na gładką masę. Dopraw ją do smaku solą oraz pieprzem. Formuj z pesto niewielkie kuleczki, układaj je na talerzu i bogato dekoruj ziołami i kiełkami.
Czas ok. 20 min; porcja – 230 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety