Do góry

Desery Przepis na:

Pianka jogurtowa z marakują

Pianka jogurtowa z marakują

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24691

Dodano:

Odsłon: 664

Dzisiaj zapraszam Was na lekki deser, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Delikatna i puszysta pianka jogurtowa z pulpą z marakui będzie idealną fit przekąską, która rozpieści nasze kubki smakowe. Piankę możemy łączyć także z innymi owocami. Świetnie sprawdzi się mus z mango lub świeże truskawki, borówki i maliny. Gorąco polecam! :)

Składniki

  • 500 g jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 1 opakowanie galaretki wiśniowej
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 szklanka gorącej wody
  • pulpa z marakui
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Jogurt przekładamy do większego naczynia i miksujemy go przez chwilę mikserem, aby delikatnie go napowietrzyć. Do jogurtu dolewamy tężejącą galaretkę oraz syrop klonowy i miksujemy chwilę na niskich obrotach dla dobrego połączenia składników. Powstałą masę przelewamy do szklanek lub pucharków, a następnie wstawiamy do lodówki do momentu odpowiedniego stężenia. Po tym czasie na wierzch układamy pulpę z marakui i gotowe!

    * Jeśli lubimy słodsze desery, dodajmy do jogurtu więcej syropu klonowego lub innego słodziła.

    * Do przygotowania deseru możemy wybrać inny, ulubiony smak galaretki.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń