Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Żelatynę rozpuść w letniej wodzie, a śmietanę dobrze ubij. Połowę białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Ubijając dodaj do niej 3 żółtka i połowę miąższu z wanilii. Następnie połącz z połową śmietany i połową żelatyny. Część masy przełóż do pucharków i wstaw do lodówki.
Gorzką czekoladę również rozpuść w kąpieli wodnej. Ubijając dodaj 3 żółtka i resztę śmietany. Masę wylej na schłodzoną białą czekoladę i wstaw do lodówki. Gdy stężeje, zalej białą masą i dobrze schłodź.
Maliny zalej połową szklanki wody, dodaj cukier i na małym ogniu gotuj przez 15 minut. Następnie przetrzyj przez sito i poczekaj, aż ostygnie. Sos wylej do pucharów.Źródło: Na żywo