Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 211
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 97
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 211
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 97
Składniki
Żelatynę rozpuść w letniej wodzie, a śmietanę dobrze ubij. Połowę białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Ubijając dodaj do niej 3 żółtka i połowę miąższu z wanilii. Następnie połącz z połową śmietany i połową żelatyny. Część masy przełóż do pucharków i wstaw do lodówki.
Gorzką czekoladę również rozpuść w kąpieli wodnej. Ubijając dodaj 3 żółtka i resztę śmietany. Masę wylej na schłodzoną białą czekoladę i wstaw do lodówki. Gdy stężeje, zalej białą masą i dobrze schłodź.
Maliny zalej połową szklanki wody, dodaj cukier i na małym ogniu gotuj przez 15 minut. Następnie przetrzyj przez sito i poczekaj, aż ostygnie. Sos wylej do pucharów.Źródło: Na żywo