Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, bez pieczenia - z sezonowymi owocami.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Zmielić sucharki, połączyć z nitellą i rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2 galaretki (tutaj cytrynowe) rozpuścić w 0,5l gorącej wody,i ostudzić do momentu aż lekko zacznie tężeć. Pozostałe 2 galaretki (tutaj truskawkowe) rozpuścić w/g przepisu i ostudzić
Schłodzone mleczko ubić i na końcu (ciągle ubijając) dolewać tężejącą galaretkę cytrynową.
Wylać piankę na nutellowy spód i wyrównać.
Rozłożyć na piance owoce (truskawki) i zalać 2 tężejącymi galaretkami truskawkowymi. Włożyć do lodówki.
Piankę można również podawać na spodzie biszkoptowym czy herbatnikach lub bez żadnego spodu. Owoce także mogą być w wymieszane z pianką.:) Zależy od inwencji i pomysłu. Polecam!