Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowy placek z agrestem i kremem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Białka ubij. Stopniowo dodawaj cukier i żółtka. Masło utrzyj mikserem na puszystą masę, dodaj do białek, wlej sok z cytryny, wymieszaj. Przesiej do masy obie mąki, wymieszaj.
Masę przełóż do natłuszczonej formy. Piecz 40 minut w 180°C, wystudź. Ugotuj budyń, ostudź. Masło utrzyj na puszystą masę.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Do masła dodaj płatki i budyń, wymieszaj. Owoce zagotuj w syropie, osącz. Na cieście układaj owoce i krem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień