Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowy placek z agrestem i kremem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
Białka ubij. Stopniowo dodawaj cukier i żółtka. Masło utrzyj mikserem na puszystą masę, dodaj do białek, wlej sok z cytryny, wymieszaj. Przesiej do masy obie mąki, wymieszaj.
Masę przełóż do natłuszczonej formy. Piecz 40 minut w 180°C, wystudź. Ugotuj budyń, ostudź. Masło utrzyj na puszystą masę.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Do masła dodaj płatki i budyń, wymieszaj. Owoce zagotuj w syropie, osącz. Na cieście układaj owoce i krem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień