Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowy placek z agrestem i kremem"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Białka ubij. Stopniowo dodawaj cukier i żółtka. Masło utrzyj mikserem na puszystą masę, dodaj do białek, wlej sok z cytryny, wymieszaj. Przesiej do masy obie mąki, wymieszaj.
Masę przełóż do natłuszczonej formy. Piecz 40 minut w 180°C, wystudź. Ugotuj budyń, ostudź. Masło utrzyj na puszystą masę.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Do masła dodaj płatki i budyń, wymieszaj. Owoce zagotuj w syropie, osącz. Na cieście układaj owoce i krem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień