Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z boczkiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 275
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 275
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Pieczarki oczyść, odetnij nóżki i oprósz kapelusze solą oraz pieprzem. Jedno jajko ugotuj na twardo, pokrój w drobną kostkę i połącz z posiekanym czosnkiem, szalotką, natką oraz szczypiorkiem. Dodaj drobno pokrojony i podsmażony na patelni boczek, anchois, trochę tartej bułki, a następnie wszystko wymieszaj.
Przypraw solą i pieprzem, wbij dwa jajka. Wymieszanym farszem wypełnij wydrążone pieczarki. Zapiekaj ok. 30 minut w temp. 180° C. Chwilę przed wyjęciem z piekarnika pieczarki posyp startym serem.Źródło: Na żywo