Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona dynia z makaronem i szynką"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Cebulę drobno posiekaj. Szynkę pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj szynkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż 3-5 min. Dodaj ugotowany makaron, śmietanę oraz starty ser, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Dynię umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem odetnij czubek. Ze środka delikatnie usuń pestki łyżką, tak, aby nie uszkodzić miąższu. Dynię włóż do żaroodpornego naczynia lub postaw na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180°C przez 30-40 min, aż będzie miękka. Do środka upieczonej dyni włóż makaron z szynką. Całość piecz jeszcze ok. 10 minut.
50 minut. Porcja: 450 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie