Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona dynia z ziemniakami i mięsem"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
Pierś z indyka umyj, pokrój w kostkę, Przygotuj marynatę z kilku łyżek oleju, soku z cytryny, czerwonej papryki, soli, pieprzu i szczypty kardamonu. Indyka zanurz w marynacie, odstaw do lodówki. Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki.
Dynię pokrój na kilka części, obierz, usuń pestki. Posyp solą, pieprzem, polej odrobiną oleju.
Na blasze ułóż ziemniaki, skrop olejem, upiecz. 20 minut przed końcem dodaj dynię, upiecz do miękkości. Do rondla wlej olej, usmaż mięso, podlej winem, duś 15 minut. Dodaj warzywa i przyprawy.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień