Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona dynia z ziemniakami i mięsem"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 215
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 215
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Składniki
Pierś z indyka umyj, pokrój w kostkę, Przygotuj marynatę z kilku łyżek oleju, soku z cytryny, czerwonej papryki, soli, pieprzu i szczypty kardamonu. Indyka zanurz w marynacie, odstaw do lodówki. Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki.
Dynię pokrój na kilka części, obierz, usuń pestki. Posyp solą, pieprzem, polej odrobiną oleju.
Na blasze ułóż ziemniaki, skrop olejem, upiecz. 20 minut przed końcem dodaj dynię, upiecz do miękkości. Do rondla wlej olej, usmaż mięso, podlej winem, duś 15 minut. Dodaj warzywa i przyprawy.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień