Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 196
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 196
Składniki
Kaczkę umyj i osusz.
Sól, cukier oraz roztarty czosnek wymieszaj z sosem sojowym, wódką i 2 łyżkami wody.
Natrzyj tuszkę przygotowaną marynatą. Jeśli nie wykorzystasz całego płynu, wlej go do naczynia, w którym będziesz marynować mięso. Wstaw kaczkę do lodówki na 2 dni.
Po tym czasie umieść ją w piekarniku rozgrzanym do 200°C i piecz około 3 godziny.
Wypieczony sos z kaczki połącz z winem, śmietaną, cynamonem i mąką. Podgrzej.
Gotową kaczkę polej sosem i serwuj np. z kapustą.Źródło: Kurier TV