Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczona pierś z indyka z papryką i grzybami"
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 643
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 643
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Składniki
Mięso umyj, osusz. Przyprawy na marynatę wymieszaj ze sobą, natrzyj nimi dobrze mięso, odłóż do lodówki najlepiej na całą noc. Udziec zwiń w rulon, zwiąż mocno sznurkiem przeznaczonym do mięsa. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i odrobiną oliwy, włóż mięso, pokrojone papryki, przykryj i piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę, grzyby, przypraw. Dodaj je do mięsa i całość piecz jeszcze 15 minut pod przykryciem i potem 10 minut bez przykrycia.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień