Do góry

Desery Przepis na:

Pieczona pierś z indyka z papryką i grzybami

Pieczona pierś z indyka z papryką i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12883

Dodano:

Odsłon: 29

Przepis wart wypróbowania: "Pieczona pierś z indyka z papryką i grzybami"

Składniki

  • udziec z indyka
  • 20 dag grzybów
  • papryka czerwona i zielona
  • cebula cukrowa
  • łyżka masła
  • łyżeczka śmietany
  • tymianek
  • sól
  • pieprz Marynata: pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  • pół łyżeczki przyprawy do drobiu
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • 2 łyżki oleju
  • czosnek
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz. Przyprawy na marynatę wymieszaj ze sobą, natrzyj nimi dobrze mięso, odłóż do lodówki najlepiej na całą noc. Udziec zwiń w rulon, zwiąż mocno sznurkiem przeznaczonym do mięsa. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i odrobiną oliwy, włóż mięso, pokrojone papryki, przykryj i piecz 40 minut w temperaturze 180°C.

  2. Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę, grzyby, przypraw. Dodaj je do mięsa i całość piecz jeszcze 15 minut pod przykryciem i potem 10 minut bez przykrycia.

  3. Czas: około 2 godzin.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń