Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczona pierś z indyka z papryką i grzybami"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 229
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 28
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 229
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 28
Składniki
Mięso umyj, osusz. Przyprawy na marynatę wymieszaj ze sobą, natrzyj nimi dobrze mięso, odłóż do lodówki najlepiej na całą noc. Udziec zwiń w rulon, zwiąż mocno sznurkiem przeznaczonym do mięsa. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i odrobiną oliwy, włóż mięso, pokrojone papryki, przykryj i piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę, grzyby, przypraw. Dodaj je do mięsa i całość piecz jeszcze 15 minut pod przykryciem i potem 10 minut bez przykrycia.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień