Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone bataty z cieciorką i aromatycznym sosem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Odcedź cieciorkę. Kumin, cynamon, kolendrę, paprykę, 1 i 1/2 łyżeczkę soli i oliwę dokładnie wymieszaj na pastę. Podziel cieciorkę na dwie części. Jedną z nich zmiksuj.
Bataty przekrój wzdłuż na pół, posmaruj aromatyczną pastą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175 st. C około 60 minut.
Posiekany czosnek, sok z cytryny wymieszaj ze śmietaną. Dopraw solą, pieprzem, cukrem.
Na gorące bataty wyłóż pokrojone na ćwiartki pomidorki cherry, skrop sosem, obficie posyp posiekanym koperkiem i resztą odsączonej cieciorki.Źródło: Olivia