Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone bataty z cieciorką i aromatycznym sosem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9629
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 290
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9629
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 290
Składniki
Odcedź cieciorkę. Kumin, cynamon, kolendrę, paprykę, 1 i 1/2 łyżeczkę soli i oliwę dokładnie wymieszaj na pastę. Podziel cieciorkę na dwie części. Jedną z nich zmiksuj.
Bataty przekrój wzdłuż na pół, posmaruj aromatyczną pastą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175 st. C około 60 minut.
Posiekany czosnek, sok z cytryny wymieszaj ze śmietaną. Dopraw solą, pieprzem, cukrem.
Na gorące bataty wyłóż pokrojone na ćwiartki pomidorki cherry, skrop sosem, obficie posyp posiekanym koperkiem i resztą odsączonej cieciorki.Źródło: Olivia