Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe jabłka, chrupiący wafelek i beza.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 545
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 119
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 204
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 545
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 119
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 204
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Składniki
Jabłka umyć i przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne. Śmietanę wymieszać z pokrojonym wafelkiem ( kawałek zostawić do dekoracji). Napełnić jabłka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym piekarniku około 30- 40min. w temperaturze 180°C. Białko ubić na sztywno, dodać cukier puder. Bezę przełożyć do szprycy i udekorować nią połówki jabłek. Zapiec przed kolejne 10 min. aż beza będzie rumiana. Posypać resztą pokrojonego wafelka. Podawać od razu na ciepło.