Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone jabłka z wafelkiem i bezą

Pieczone jabłka z wafelkiem i bezą

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 558

Dodano:

Odsłon: 118

Ciepłe jabłka, chrupiący wafelek i beza.

Składniki

  • jabłka 2 sztuki
  • kwaśna śmietana 1 łyżka
  • wafelek nugatowy 1 sztuka
  • białko 1 sztuka
  • cukier puder 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć i przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne.
    Śmietanę wymieszać z pokrojonym wafelkiem ( kawałek zostawić do dekoracji). Napełnić jabłka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym piekarniku około 30- 40min. w temperaturze 180°C.
    Białko ubić na sztywno, dodać cukier puder. Bezę przełożyć do szprycy i udekorować nią połówki jabłek. Zapiec przed kolejne 10 min. aż beza będzie rumiana. Posypać resztą pokrojonego wafelka.
    Podawać od razu na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 19 lutego 2018 Fajne takie jabłuszka na pyszny ciepły deserek:)Uwielbiam pieczone jabłka i u siebie mam również na takie przepis tylko w innej wersji i często z niego korzystamy:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń