Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe jabłka, chrupiący wafelek i beza.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 217
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2188
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1495
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 34
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 217
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2188
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1495
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 34
Składniki
Jabłka umyć i przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne. Śmietanę wymieszać z pokrojonym wafelkiem ( kawałek zostawić do dekoracji). Napełnić jabłka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym piekarniku około 30- 40min. w temperaturze 180°C. Białko ubić na sztywno, dodać cukier puder. Bezę przełożyć do szprycy i udekorować nią połówki jabłek. Zapiec przed kolejne 10 min. aż beza będzie rumiana. Posypać resztą pokrojonego wafelka. Podawać od razu na ciepło.