Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone jabłka z żurawiną"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28215
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28215
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Jabłka umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz, pozostaw ze skórką. Z każdego jabłka zetnij wierzch (od strony ogonka), odłóż. Ostrożnie wydrąż gniazda nasienne i część miąższu, pozostawiając centymetrowe ścianki.
Kromkę chleba pozbaw skórki, pokrój na kawałki. Rozłóż na spodzie owocowych miseczek, napełnij żurawiną ze słoiczka. Jabłka ustaw na pokrytej pergaminem blasze, przykryj odciętymi wierzchami.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz 30-35 min (większe owoce 45 minut). Jabłka wyjmij, polej miodem. Zapiekaj jeszcze 5 minut. Podawaj ciepłe, udekorowane cukrem pudrem.
Czas ok. 60 min; porcja – 250 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety