Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone jabłka z żurawiną"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Składniki
Jabłka umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz, pozostaw ze skórką. Z każdego jabłka zetnij wierzch (od strony ogonka), odłóż. Ostrożnie wydrąż gniazda nasienne i część miąższu, pozostawiając centymetrowe ścianki.
Kromkę chleba pozbaw skórki, pokrój na kawałki. Rozłóż na spodzie owocowych miseczek, napełnij żurawiną ze słoiczka. Jabłka ustaw na pokrytej pergaminem blasze, przykryj odciętymi wierzchami.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz 30-35 min (większe owoce 45 minut). Jabłka wyjmij, polej miodem. Zapiekaj jeszcze 5 minut. Podawaj ciepłe, udekorowane cukrem pudrem.
Czas ok. 60 min; porcja – 250 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety