Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone jabłka z żurawiną"
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 465
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1503
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 113
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 201
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 465
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1503
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 113
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 201
Składniki
Jabłka umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz, pozostaw ze skórką. Z każdego jabłka zetnij wierzch (od strony ogonka), odłóż. Ostrożnie wydrąż gniazda nasienne i część miąższu, pozostawiając centymetrowe ścianki.
Kromkę chleba pozbaw skórki, pokrój na kawałki. Rozłóż na spodzie owocowych miseczek, napełnij żurawiną ze słoiczka. Jabłka ustaw na pokrytej pergaminem blasze, przykryj odciętymi wierzchami.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz 30-35 min (większe owoce 45 minut). Jabłka wyjmij, polej miodem. Zapiekaj jeszcze 5 minut. Podawaj ciepłe, udekorowane cukrem pudrem.
Czas ok. 60 min; porcja – 250 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety