Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone jarzyny z dipem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Składniki
Dynię myjemy (polecamy dynię o nazwie hokkaido, małą, o czerwonej skórce, której nie trzeba obierać. Jest jej już dużo na naszych bazarach), kroimy w plasterki.
Cebulę obieramy i tniemy w talarki. Myjemy i czyścimy paprykę, bakłażan i cukinie. Paprykę kroimy w paseczki, bakłażan i cukinie w plastry.
Wszystkie warzywa wrzucamy do większej miski. Doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy oliwą, dodajemy gałązki tymianku. Mieszamy.
Doprawione warzywa przekładamy do natłuszczonego płaskiego naczynia do zapiekanek lub na płaską blachę.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200oC. Pieczemy tak długo, aż warzywa będą miękkie.
Jogurt starannie mieszamy z rozkruszonym serem feta i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gorące warzywa podajemy z dipem serowym.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3 zł.</strong>Źródło: Rewia