Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone kotleciki z ciecierzycą w sezamie"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 315
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 315
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na oleju. Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce. Ciecierzycę, kaszę, mąkę kukurydzianą i cebulę z czosnkiem dobrze wyrób na jednolitą masę. Przypraw solą i ziołami prowansalskimi.
Z masy uformuj kotlety. Obtocz w sezamie. Ułóż na posmarowanej olejem blasze. Piecz ok. 20 minut w 180°C. W połowie pieczenia odwróć na drugą stronę (kotlety możesz także usmażyć).
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,30 zł.</strong>
Przepis przysłała Anna Sinkowska z ChełmaŹródło: Chwila dla Ciebie