Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone maliny na cieście z budyniem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części – 3/4 i 1/4. Zawiń w folię, po czym włóż do zamrażarki.
Po godzinie użyj większej porcji do wylepienia dna brytfanki i podpiecz ją w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
W tym czasie ubij białka, dodając stopniowo cukier biały oraz waniliowy, budyń i olej.
Posmaruj pianką ostudzone ciasto, a następnie ułóż na niej maliny. Wierzch posyp startą mniejszą częścią ciasta.
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz pół godziny.Źródło: Kurier TV