Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie bez oleju, szybko się robi.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
1. Rozgrzewamy mleko, wlewamy do miseczki i dodajemy 1 łyżeczkę cukru i 4 łyżki mąki, mieszamy dokładnie aby nie było grudek i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Masło rozpuszczamy i studzimy. 3. Mąkę, sól, roztopione masło, jajko, żółtko, cukier, rozczyn, wkładamy do miski. 4. Zagniatamy gładkie ciasto i wyrabiamy łyżką aż stanie się elastyczne. 5. Ciasto odstawiamy na godzinę przykryte ścierką żeby wyrosło. 6. Następnie wyrabiamy i dzielimy na małe kuleczki, rozpłaszczamy na środek łyżeczką nakładamy powidła i zwijamy w kuleczkę. 7. Przekładamy do foremki.
8. Foremki układamy w piekarniku i zapiekamy w 180˚C przez 15 minut. 9. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. 10. Pączki gotowe. 11. Smacznego.