Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone warzywa w tortillach"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Dynie obierz, usuń pestki. Miąższ pokrój na podłużne cząstki. Rozłóż je na pokrytej pergaminem blasze. Oprósz solą i pieprzem, skrop sosem chili. Na koniec polej rozpuszczonym ma słem. Wstaw do piekarnika. Piecz około 15 minut w 200 st.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Kolorowe papryki umyj, osusz, pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój w paseczki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż papryki oraz cebulę, oprósz solą i pieprzem.
Ser zetrzyj. Tortille posmaruj śmietaną, posyp serem, obłóż papryką, cebulą i dynią, zwiń tworząc warzywne burrito. Opiecz z dwóch stron na suchej patelni, najlepiej grillowej.
czas ok. 40 min; porcja – 230 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety