Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piegusek z owocami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Utrzyj żółtka z cukrem. Białka ubij na sztywno. Połącz obie masy. Wmieszaj mąkę i mąkę ziemniaczaną. Ciasto rozsmaruj na blasze i piecz 15 min w 180°C.
W małej ilości wody rozprowadź budyń malinowy. Resztę wody osłódź i zagotuj. Dodaj budyń i ugotuj krem. Pod koniec dodaj maliny.
Ugotuj budyń waniliowy. Gdy ostygnie, ubij go z masłem, dodaj posiekaną czekoladę. Korpus przekrój, połowę posmaruj malinami i przykryj drugą częścią. Schłódź. Gdy stężeje, posmaruj kremem z czekoladą.Źródło: TV14