Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piegusek z pomarańczami"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 51
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 28
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 324
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2547
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 51
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 28
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 324
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2547
Składniki
Natłuść formę do babki. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Wsyp mak do mleka, odstaw na 10 minut, następnie ubij mikserem z rozpuszczonym masłem, cukrem, jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia, skórką pomarańczową i sokiem. Przełóż do formy.
Piecz ok. 45 minut. Pozostaw w formie 10 minut, potem wyjmij i ostudź. Polej syropem pomarańczowym (przepis poniżej).
Syrop pomarańczowy
Jeden owoc pokrój, z drugiego wyciśnij sok. Dodaj trochę wody (potrzebujesz 3/4 szklanki płynu) i cukier. Podgrzewaj ok. 5 minut, dodaj pomarańczę i duś 3-5 minut, aż płyn zacznie gęstnieć. Polej ciasto gorącym syropem.Źródło: Olivia