Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3600
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 843
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34179
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 539
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3600
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 843
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34179
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 539
Składniki
Wszystkie skłądniki wymieszać (najlepiej w misce) a następnie wyrobić. Ciasto rozwałkować (na ok 3 mm), podsypując mąką przy wałkowaniu. Następnie wycinać pierniczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok 10 min w 180 stopniach. Nie przepiekać bo zgorzknieją.
CIastka długo się przechowywują w szczelnie zamkniętej puszce. Miękną po wyciągnięciu chłonąc wilgoć z powietrza. Dowolnie dekorować. przepis z : http://mojewypieki.blox.pl/html