Desery Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wszystkie skłądniki wymieszać (najlepiej w misce) a następnie wyrobić. Ciasto rozwałkować (na ok 3 mm), podsypując mąką przy wałkowaniu. Następnie wycinać pierniczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok 10 min w 180 stopniach. Nie przepiekać bo zgorzknieją.
CIastka długo się przechowywują w szczelnie zamkniętej puszce. Miękną po wyciągnięciu chłonąc wilgoć z powietrza. Dowolnie dekorować. przepis z : http://mojewypieki.blox.pl/html
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

agolinka2010 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Jeju apetycznie wyglądają. Ja jeszcze nigdy nie robiłam pierniczków. Może czas zacząć:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

dalijka 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
a dziękuje:) akurat 4 letni syn wycinał;-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo ładne Ci wyszły szczególnie te dzwoneczki.1 Kto głosował? | Odpowiedz