Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1472
Dodano: 21.12.2010
Odsłon: 31942
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Miód, cukier, margarynę - roztopić i przestudzić.
Do mąki dodać : przyprawę do pienika, proszek do pieczenia, sodę, kakao, całe jajka oraz wystudzoną masę i razem to wszystko wyrobić.
Ciasto schłodzić w lodówce przez ok 1 godz.
Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować i wycinać foremkami różne wzory. Piec 5 min w piekarniku w temp. 200st. C. Ale ogólnie to trzeba do nich zaglądać i jak uznamy że są już gotowe to je wyciągamy ;)
Ja dodałam od siebie jeszcze 0,5 kostki grożdży i trochę więcej mąki bo ciasto było jak dla mnie za rzadkie ;) A drożdże zwyczajnie pokruszyłam do mąki ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)