Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pierniczki piekę od kilku lat. Tak wszystkim domownikom smakują, że już nie szukam nowego przepisu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4558
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4558
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Do miski przesiać mąkę z sodą oczyszczoną. Dodać jajko, cukier, kakao, miód, przyprawę do piernika i miękkie masło. Polecam przyprawę do piernika "Prymat". Jest bez glutaminianu sodu i innych substancji konserwujących. Całość wyrabiać aż do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć na stolnicę. Podsypać mąką i wałkować na grubość 0,5 cm. Wykrawać foremką pierniczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż pierniczki "rosną" w czasie pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C. Długość pieczenia 8-10 min. Należy cały czas kontrolować proces pieczenia, gdyż szybko się przypalają.
Po upieczeniu i wystudzeniu smarować lukrem przy pomocy pędzelka. Należy go zrobić z cukru pudru i soku z cytryny. Następnie posypka czekoladowa. Gotowe!