Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pierniczki piekę od kilku lat. Tak wszystkim domownikom smakują, że już nie szukam nowego przepisu.
Do miski przesiać mąkę z sodą oczyszczoną. Dodać jajko, cukier, kakao, miód, przyprawę do piernika i miękkie masło. Polecam przyprawę do piernika "Prymat". Jest bez glutaminianu sodu i innych substancji konserwujących. Całość wyrabiać aż do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć na stolnicę. Podsypać mąką i wałkować na grubość 0,5 cm. Wykrawać foremką pierniczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż pierniczki "rosną" w czasie pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C. Długość pieczenia 8-10 min. Należy cały czas kontrolować proces pieczenia, gdyż szybko się przypalają.
Po upieczeniu i wystudzeniu smarować lukrem przy pomocy pędzelka. Należy go zrobić z cukru pudru i soku z cytryny. Następnie posypka czekoladowa. Gotowe!
Puszyste pierniczki, ich cudowny zapach czuć w całym domu. Gotowe do jedzenia...
Odsłon: 2773
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 45
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 146
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 230
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 175
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 45
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 146
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 230
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 175
Składniki
Do miski przesiać mąkę z sodą oczyszczoną. Dodać jajko, cukier, kakao, miód, przyprawę do piernika i miękkie masło. Polecam przyprawę do piernika "Prymat". Jest bez glutaminianu sodu i innych substancji konserwujących. Całość wyrabiać aż do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć na stolnicę. Podsypać mąką i wałkować na grubość 0,5 cm. Wykrawać foremką pierniczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż pierniczki "rosną" w czasie pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C. Długość pieczenia 8-10 min. Należy cały czas kontrolować proces pieczenia, gdyż szybko się przypalają.
Po upieczeniu i wystudzeniu smarować lukrem przy pomocy pędzelka. Należy go zrobić z cukru pudru i soku z cytryny. Następnie posypka czekoladowa. Gotowe!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z nutką jagodową
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Ciasto z nutką jagodową
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 230
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1524