Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna propozycja pierniczków. Te szybciej miękną i są smaczniejsze od poprzednich, choć tamte też są smaczne.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Miód podgrzać lekko w rondelku. Dodać masło i zostawić aż się rozpuści, od czasu do czasu przemieszać. Wszystkie suche składniki umieścić w misce. Muscovado można rozetrzeć gdyby okazało się, że ma grudki. Jajka rozbełtać w przestudzonym miodzie z masłem i wlać to so miski. Wymieszać składniki, zagnieść ciasto i podzielić na porcje. Zawinąć w folię spożywczą i schować do lekkiego schłodzenia ale nie za długo. Porcje ciasta wałkować na placki o kilkumilimetrowej grubości i wycinać dowolne kształty. Najlepiej na blaszce układać tej samej wielkości ( ja piekłam każdy wzór osobno ). Pierniczki układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i piec w zależności od wielkości 7-9 minut w 180 stopniach. Pierniczki wystudzić i udekorować lukrem królewskim. Gdy lukier zastygnie schować do pojemników aby zmiękły.